Ida Gunnarsson Blom

Tips på appar!
Jag har testat en del appar med uppbyggande tema.
Här tipsar jag om några:
The Bible app for kids är en interaktiv app som berättar Bibelns böcker på ett mycket pedagogiskt sätt. Är favorit här hemma. Dock finns den inte på svenska än, men på de flesta andra språk. Språkinlärning och allmänbildning i ett.
 
 Jesus jump är precis som det låter. Jesus hoppar på molnen på vägen upp till himlen Kristi Himmelfärds dag. Enkelt, roligt och med glimten i ögat.
   Det finns en mängd olika appar där Bibelns böcker berättelser blir lätttillgängliga. Jag har fastnat för appen Bibelcitat. Den skickar ett bibelord om dagen som notis och ofta träffar de rätt och rakt i hjärtat i den situationen man just är i. Bibel 2000 finns också som app med lätt navigation bland böcker och kapitel. Dock saknar jag kommentarerna till bibeltexterna. 
 
 Appen Kyrkguiden är många församlingar anslutna till. Där ser man när det firas gudstjänst i respektive kyrka och församling. Dock finns all övrig verksamhet med så den haltar lite.
 
Svenska Kyrkans utlandsförsamlingar finns listade med information om kontakter, vägbeskrivningar och verksamheter i en app. Svenska Kyrkan Utomlands. Mycket användningsbar när du är på resande fot. 
 
Det var några tips. Vad har ni för apptips?